home > Alles al gepakt? Bekijk onze tips en FAQ

Alles al gepakt? Bekijk onze tips en FAQ
Reizen met kinderen vraagt wat extra aandacht bij het inpakken! Onze inpaklijst helpt daarbij!

Nu je met kinderen reist moet je van te voren iets meer nadenken wat je wel meeneemt en wat niet. Klik hier voor onze inpaklijst en tevens geven we hieronder een paar simpele tips en in de webhop hebben we een aantal producten die het reizen nog gemakkelijker maken:

 

Tip voor het inpakken:

 Heb je ook altijd te veel bij je? Zeker met kinderen is de neiging om van alles mee te nemen. Hierdoor loop je ter plekke met veel te veel bagage te zeulen en je moet ook nog je kinderen in de gaten houden.

 Wellicht een tip: leg alles klaar op het bed en leg vervolgens de helft van wat je mee wilt nemen weer terug in de kast. Kom je echt spullen te kort, dan kan je het meestal ter plekke wel oplossen (laten wassen, goedkope t-shirtjes kopen, etc.).

 

 Reisdocumenten

1)      Heb je alle reisdocumenten (paspoorten, inentingsboekje, vouchers, creditcard, verzekeringspapieren)?

2)      Scan alle belangrijke documenten en mail deze naar jezelf. Zorg dat je je inlogcode van je mail bij je hebt of maak bijvoorbeeld een Yahoo account aan. Dan heb je altijd alle reisdocumenten bij de hand, wat er ook gebeurt.

 

Medicijnen

·         Persoonlijke medicijnen

·         Eventuele recepten van de huisarts bij terugkerende gezondheidsissues.

·         Neussprays

·         Paracetamol

·         ORS (junior)

·         Thermometer

·         Kleine verbanddoos voor de kleine ongelukken.

 

Ga je naar de zon?

Zorg wel dat je voor je kinderen een petje, hoedje, zonnebrillen en zonbescherming (Zonnebrand, UV kleding) bij je hebt. Je kinderen pakken vanaf het eerste moment zon, dus het is wel handig om hier op voorbereid te zijn. Ook t.a.v. zonnebrilletjes weet je nooit of ze dezelfde kwaliteitsnormen als wij in Nederland hanteren.

 

Voor in het vliegtuig

 

Voor de allerkleinsten

 • Dun verschoonmatje of eventueel een hydrofiele luier (zie ook onze webshop)
 • Voldoende luiers voor de reisdag en de eerste dag.
 • Fruithapjes, tussendoortjes
 • Reserve kleding
 • Speeltjes voor in het vliegtuig
 • Voldoende schone flessen voor de reisduur (in het vliegtuig kunnen ze flessen wel omspoelen maar niet uitkoken).
 • Melkpoeder voor het aantal voedingen, dat je nodig hebt. Neem altijd 2 of 3 extra voedingen mee. Je weet nooit wat er kan gebeuren.
 • De temperatuur in het vliegtuig maar ook in Nederland versus het bestemmingsland kan flink verschillen. Zorg dat je je kinderen laagjes aan trekt waardoor ze zich makkelijker kunnen aanpassen aan de omgeving
 • Voor verstopte neuzen en oren is het altijd handig om een neusspraytje bij de hand te hebben. Minder kans op oorpijn tijdens het dalen.
 • Bij het stijgen en dalen is het altijd handig om een fles met melk (of desnoods met water) bij de hand te hebben, zodat als je baby last heeft van de druk op zijn oren, je hem/haar wat laat drinken, wat automatisch de oren klaart.
 • Het is handig om de flesvoeding (poeder) apart te houden en net voor vertrek nog een flesje water te kopen. In het vliegtuig zelf kunnen ze er altijd voor zorgen dat je flesje wordt opgewarmd. Doe pas de poeder erbij als je de temperatuur van het water ok vindt. Soms krijg je het flesje behoorlijk warm terug en als je kind dan honger heeft wil je niet wachten tot het flesje is afgekoeld. Doe er dan nog wat koud water bij totdat de fles de juiste temperatuur heeft en doe dan pas de poeder erbij. Wel handig om een poederdoosje met schenktuit te hebben waardoor de poeder ook echt in de fles terecht komt.

 Voor kinderen

 • De temperatuur in het vliegtuig maar ook in Nederland versus het bestemmingsland kan flink verschillen. Zorg dat je je kinderen laagjes aan trekt waardoor ze zich makkelijker kunnen aanpassen aan de omgeving.
 • Iets te drinken of iets te kauwen, kan er voor zorgen dat de kinderen minder tot geen last hebben van hun oren bij het stijgen en dalen van het vliegtuig.
 • Voor verstopte neuzen en oren is het altijd handig om een neusspraytje bij de hand te hebben. Minder kans op oorpijn tijdens het dalen.
 • Reserve kleding. Je zult net zien dat ze hun drinken per ongeluk omstoten.
 • Dingen om te doen: kleurtjes, stickerboek, sudoku voor kids, gameboy, boekjes, reisspelletjes en eventueel een DVD spelertje
 • Tussendoortjes.
 • Koop altijd voordat je het vliegtuig in gaat een flesje water, zodat je niet afhankelijk bent van wanneer de stewardess lang komt. 

 

Family Fun Travel voor al je gezinsvakanties, van exotisch ver weg tot een weekendje met vrienden en hun kinderen

RONDREIZEN WEEKENDJE WEG VAKANTIEVILLAS STEDENTRIPS WINTERSPORT REIS WEBSHOP ALGEMEEN
Dubai België België Barcelona Frankrijk Handig op reis Aanbiedingen
Florida Nederland Frankrijk Londen Duitsland Boeken Uitgebreid zoeken
Hawaii Spanje Italië Berlijn Oostenrijk Zonbescherming Auto huur
Marokko Duitsland Kroatië Madrid Tsjechië Zwemmen Blog
Spanje   Nederland Sevilla Zwitserland Rugzakken Pers
West Amerika   Oostenrijk Venetië   Zonnebrillen Over ons
Zuid Afrika   Portugal Parijs   FAQ Taxi 2 airport
    Spanje Málaga     Log-in
            Favorieten
      Facebook ideal ideal
| Favorieten | Laatste zoekopdracht |