home > In de pers: Hart van Nederland!

In de pers: Hart van Nederland!
In de pers: Hart van Nederland!

Vandaag verschenen bij o.a. Sante, Nu.nl: Weekendje weg nog steeds populair ondanks economische malaise.  Klik hier voor meer publicaties.

Bekijk ons in SBS6 Hart van Nederland.Zie hier het persbericht, de SB6 link en ook het bericht in de Telegraaf.

PERSBERICHT

 

Kind kwijt ultieme vakantie stress!

Rotterdam, 29 juni 2011.

Maar liefst een kwart van de Nederlanders met kinderen 0-12 jaar geeft aan dat het kwijt raken van je kind in een menigte of op het strand de meeste stress oplevert tijdens de vakantie. Dat blijkt uit het vakantie onderzoek van Family Fun Travel uitgevoerd door USP Marketing Consultancy onder gezinnen met kinderen 0-12 jaar.

 

Alles klaar en ingepakt krijgen voor vertrek staat duidelijk op de 2e plek. Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders vindt dit de grootste stress factor. Volgens de onderzoekers lijkt het erop dat veel mensen tot het laatst toe bezig zijn om de werkzaamheden van hun werk goed af te ronden en vervolgens moeten ze alles nog inpakken. En als je met kinderen op vakantie gaat moet je nou eenmaal meer inpakken en nadenken of je alles wel bij je hebt. Om dit te vergemakkelijken kun je hier klikken voor een handige inpaklijst.

Andere opvallendheden die stress bij ouders opleveren op vakantie zijn file onderweg, het ziek worden van je kind op vakantie en als je kinderen gaan jengelen in een openbare gelegenheid.

 

Kindplezier belangrijk op vakantie
Genieten van de kinderen en zorgen dat de kinderen het naar hun zin hebben op vakantie vinden ouders met kinderen 0-12 jaar het belangrijkst. Tot rust komen staat op nummer 3 met 92%, gevolgd door de omgeving verkennen (84%) en activiteiten ondernemen (78%).

Ouders willen ook wat ?
De balans vinden op vakantie tussen hetgeen ouders zelf willen en wat kinderen willen is duidelijk ook een topic. Zo geeft drie kwart van de Nederlanders aan dat ze op vakantie op zoek zijn naar deze balans. 17% van de gezinnen met kinderen doet voornamelijk wat de kinderen leuk vinden en iets meer dan 1 op de 20 gezinnen geeft aan (6%) dat ze voornamelijk doen wat de ouders belangrijk vinden.

 

Geluidsoverlast ergernis op vakantie
Op vakantie is het niet alleen maar genieten, slechts 3% geeft aan zich niet te ergeren op vakantie. De grootste ergernis op vakantie is toch wel de geluidsoverlast van andere mensen, gevolgd door slechte dan wel te kleine bedden. Ook zijn vieze toiletten onderweg of in het vliegtuig een bron van ergernis. Ruziemakende kinderen op de achterbank staat op een gedeelde vierde plaats samen met file onderweg naar de vakantieplek. Een andere bron van ergernis is dat de accommodatie toch niet zo mooi is als het op de foto naar voren kwam. Saillant detail is dat mensen zich niet alleen ergeren aan hun eigen kinderen maar zeker ook aan het jengelen van kinderen van een ander. En maar liefst 1 op vijftig ouders ergert zich aan zijn partner op vakantie.

Naar aanleiding van dit persbericht was Angela Schop van Family Fun Travel vrijdag 8-7-2011 in SBS 6 Hart van Nederland om kort in te gaan op de ergernissen van Nederlanders op vakantie, zie bijgaande link:

 http://www.hartvannederland.nl/nederland/2011/waar-ergeren-vakantiegangers-zich-aan/

 

 

In de Telegraaf van vandaag is dit vertaald in het volgende artikel:

Als je je kind kwijt raakt op vakantie, Telegraaf 30-06-2011

 

AMSTERDAM -  Vakantie zou ontspannend moeten zijn, maar in de praktijk werkt dat niet altijd zo. Zeker als de kinderen meegaan op vakantie, kan dit de nodige stress opleveren. Rustig een boekje lezen op het strand is er dan niet bij: je moet je kinderen constant in de gaten houden. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de Nederlanders het meest gestrest raakt van het kwijt raken van een kind in een menigte of op het strand. Is dit jou weleens overkomen?

 

Dit blijkt uit onderzoek van Family Fun Travel onder 250 Nederlandse gezinnen.

 

Kind kwijt raken op strand

Het is de angst van elke ouder: je kind kwijt raken in een menigte of op een overvol strand. Jaarlijks krijgt de reddingsbrigade met honderden gevallen te maken van kinderen die hun ouders niet meer terug kunnen vinden op het strand. Vorig jaar raakten 971 kinderen de weg kwijt. In 2009 waren dat er nog 291.

 

Polsbandjes

En dan moeten die kinderen nog teruggebracht worden naar hun ouders. Ook dat is niet altijd een gemakkelijke taak voor de Reddingsbrigade. Om zoekgeraakte kinderen sneller bij ouders terug te brengen, heeft de Reddingsbrigade gisteren de landelijke' 06-polsbandjesactie' opgezet. Ouders die met jonge kinderen een dagje naar zee, meer of plas gaan zetten de naam van hun kind en het mobiele nummer van een van de ouders op het bandje.

Natuurlijk kun je de polsbandjes ook bij ons in de Reiswinkel van Sinkel kopen!

Kijk hieronder voor alle artikelen die geplaatst zijn in de pers over Family Fun Travel: http://www.familyfuntravel.nl/blog/fft_pers.php

 

Family Fun Travel voor al je gezinsvakanties, van exotisch ver weg tot een weekendje met vrienden en hun kinderen

RONDREIZEN WEEKENDJE WEG VAKANTIEVILLAS STEDENTRIPS WINTERSPORT REIS WEBSHOP ALGEMEEN
Dubai België België Barcelona Frankrijk Handig op reis Aanbiedingen
Florida Nederland Frankrijk Londen Duitsland Boeken Uitgebreid zoeken
Hawaii Spanje Italië Berlijn Oostenrijk Zonbescherming Auto huur
Marokko Duitsland Kroatië Madrid Tsjechië Zwemmen Blog
Spanje   Nederland Sevilla Zwitserland Rugzakken Pers
West Amerika   Oostenrijk Venetië   Zonnebrillen Over ons
Zuid Afrika   Portugal Parijs   FAQ Taxi 2 airport
    Spanje Málaga     Log-in
            Favorieten
      Facebook ideal ideal
| Favorieten | Laatste zoekopdracht |