Rondreis West Amerika met kinderen: Handig om te weten


Beste bezoektijd?

De beste tijden om deze regio te bezoeken is tussen april en eind oktober. Aangezien het gebied vrij groot is kunnen er wel flinke verschillen zijn in het weer. Wil je naar Yosemitee dan ligt er in april nog vrij veel sneeuw. In de zomermaanden kan het wel vrij warm zijn in de woestijn gebied zoals Las Vegas. Het voordeel is wel dat het een droge lucht is.

Taal? Engels (Amerikaans) 

Hoogtepunten?

Grand Canyon, Mesa Verde, Bryce Canyon, Canyon Lands, Arches, Mount Withney, Sedona: Red Rock state parc, Monument Valley, Dino Tracks, de wijnstreek boven San Francisco (Napa Valley), Monterrey en de 17 miles route, de steden San Francisco, Los Angeles en Las Vegas, vuurtje stoken, marshmallowen, wandelen, mountainbiken (oudere kids), varen en wildwater varen (oudere kinderen).

Voor welke leeftijd?

Geschikt voor kinderen 0-12 jaar. Afhankelijk hoe oud je kind is en hoe makkelijk hij/zij is tijdens het auto rijden kan je de route aanpassen. Normaal gesproken ben je toch wel zo'n 3 uur aan het rijden met een enkele dag een uitschieter van 5 tot 6 uur.

Waarom West Amerika als bestemming? 

 

Waarom West Amerika als bestemming?
 
De Grand Canyon is natuurlijk bekend, maar wat dacht je van Mesa Verde waar tot 1300 indianen hebben gewoond, of het surrealistische van Lake Powel: een meer met op de achtergrond canyons met daarboven strakke blauwe luchten. Daarnaast is het nationale park Arches en Canyonland met al haar rotsformaties adembenemend. In dit gedeelte van Amerika rijd je echt van hoogtepunt naar hoogtepunt!  
Bovendien liggen in dit gedeelte ook de steden San Francisco, Las Vegas en LA. Al met al zal je tijd te kort komen om al het moois te aanschouwen. De kustroute van San Francisco naar LA wordt ook gezien als één van de mooiste kustroutes ter wereld met prachtige vergezichten, oude bruggen en kliffen. Je kan hier ook allerlei dieren zien zoals orka's, walvissen, zeeleeuwen, zeeolifanten en  otters. 

Kinderen vinden reizen met een camper helemaal geweldig, ze hebben echt het gevoel dat ze op avontuur zijn. Elke keer is er weer wat nieuws te zien en in de camper kunnen ze aan tafel tekenen of spelletjes doen. 's Avonds lekker vuurtje stoken, barbecuen en daarna marshmallowen. Veel campgrounds hebben een zwembad. Niets is voor kinderen lekkerder dan na hun avontuur een lekkere duik in het zwembad te nemen.
Het leuke van camperen is dat je veel contact maakt met de lokale bevolking, want Amerikanen zijn er dol op om erop uit te trekken in de natuur. Amerikanen zijn vriendelijk, behulpzaam en je kan zo nog eens een discussie opstarten over de politiek als je er zin in hebt.
Het leuke van camperen is dat je flexibel bent, dus je hoeft niet je campgrounds allemaal van te voren vast te leggen. Besef wel dat de national Parcs snel vol zitten en dat in het hoogseizoen het wel handig is om vooraf te reserveren.
 

Onze rondreizen

Family Fun Travel voor al je gezinsvakanties, van exotisch ver weg tot een weekendje met vrienden en hun kinderen

RONDREIZEN WEEKENDJE WEG VAKANTIEVILLAS STEDENTRIPS WINTERSPORT REIS WEBSHOP ALGEMEEN
Dubai Belgiƫ Belgiƫ Barcelona Frankrijk Handig op reis Aanbiedingen
Florida Nederland Frankrijk Londen Duitsland Boeken Uitgebreid zoeken
Hawaii Spanje Italiƫ Berlijn Oostenrijk Zonbescherming Auto huur
Marokko Duitsland Kroatiƫ Madrid Tsjechiƫ Zwemmen Blog
Spanje   Nederland Sevilla Zwitserland Rugzakken Pers
West Amerika   Oostenrijk VenetiĆ«   Zonnebrillen Over ons
Zuid Afrika   Portugal Parijs   FAQ Taxi 2 airport
    Spanje MĆ”laga     Log-in
            Favorieten
      Facebook ideal ideal
| Favorieten | Laatste zoekopdracht |