home > rondreizen > Rondreis Marokko met kinderen > 19 dg: Marokko, extra lang genieten

uw keuze:

19 dg: Marokko, extra lang genieten

 

Waarom boekt u bij Family Fun Travel?

Reis goedgekeurd door kids
Sfeervolle, ruime accommodaties
Persoonlijke service & maatwerk
Betaalbaar & Betrouwbaar (SGR)

Review reizigers FFT:

Waardering: (10)

 

Review reizigers:

Totaal oordeel: 9,1

Kwaliteit accommodaties:  9,2  
Kindvriendelijkheid accom.: 9,0
Leuke gezinsbestemming: 8,9
Reisschema ok voor kids: 9,0 
Totaal oordeel autohuur: 8,6 
Prijs/kwaliteit verhouding: 8,7
Beoordeling FamilyFunTravel: 9,3

 

lees reviews

Reisduur: 19 dagen, evt. uit te breiden met 2 dagen inclusief overnachting in de woestijn
Geschikt voor: kinderen van 6 - 18 jaar, waarbij we de overnachting in de woestijn aanraden voor kinderen ouder dan 10 jaar
Vervoer:

Luchthaven transfers en 15 dagen autohuur, middeklasse

Overnachtingen:

Majestueze, idyllische en comfortabele Riads, Kasteeltjes en Bungalows: Marrakech (2n), Ouarzazate (2n), Vallée des Roses (2n), Taroudant (3n), Agadir (3n),  Essouaira (3n) en Marrakech (3n) 

Inclusief:

Overnachtingen zoals beschreven incl. ontbijt en 15 dagen autohuur 

Exclusief:

Vliegtickets (kunnen door ons wel geboekt worden) en uitgaven ter plaatse

Waardering: (10)
Reissom per volwassene: vanaf 1300 €
 
reisvoorstel aanvragen

Extra lang genieten van deze schitterende Marokko Rondreis, die u op uw gemak langs de mooiste plekken van Marokko voert! Doordat we de mooiste overnachtingsplekken aandoen, zullen u en uw kinderen zich meerdere malen als een koning en een koningin in het 1001 nachten sprookje dat Marokko heet voelen…

In deze magische rondreis combineer je de majestueuze natuur buiten Marrakech, het schitterende Atlasgebergte, het mooie Ait Ben Haddou Kasbah, de groenen valleien van het Atlasgebergte, een overnachting in de woestijn, de ongerepte zandstranden van Agadir en Essouaira en ga je uiteindelijk verdwalen in de medina van Marrakech.

Voor deze reis hebben we de meest exotische en romantische accommodaties uitgezocht die we konden vinden, dus wees er snel bij, want zeker in het hoogseizoen is het aanbod beperkt. 

Dag 1 & 2: Marrakech

Bij aankomst op de luchthaven van Marrakech staat onze reisagent je al op te wachten in de aankomsthal. Hij helpt je vervolgens bij het ophalen van je huurauto en geeft je de laatste informatie voordat je je avontuur kunt beginnen. Hierna vertrek je naar een schitterende Riad net buiten Marrakech. Prachtig onderkomen in een ‘ duizend en een nacht sfeer’. Prachtige grote kamer met nog groter bad en een grote tuin met zwembad voor de kinderen met op de achtergrond de witte toppen van het Atlas gebergte.  


lees meer

Dag 3 & 4: Ouarzazate

Vervolgens gaan we het Atlas gebergte over, onderweg naar het gebied van de Kasbah's. Daar zijn de oude uit zand opgebouwde kastelen, die soms bijna een heel dorp lijken. We doen dit via de Tizi-n-Tichka (2260m hoogte) pas. Dit is een spectaculaire route over het Atlas gebergte. De totale afstand is ongeveer 200km, waarvan het zo’n 60km door de bergen rijden is.  


lees meer

Dag 5 & 6: Skoura / Vallee des Roses

De weg tussen Ouarzazate en Er Rachidia wordt ook wel de ‘Weg van de 1000 Kasbahs’ genoemd. En in één van deze kasteeltjes is ons volgende overnachtingadres. Deze Kasbah met eigen zwembad is een oase van rust in een ruige hooglandvlakte, waar semi-nomadische Berber volken leven in de buurt van de verschillende oases. 


lees meer

Dag 7, 8 & 9 Taroudant

Taroudant is een volledig ommuurde stad met binnenin een gekrioel van winkeltjes. Ze noemen het ook wel het broertje van Marrakech, maar dan een stuk rustiger. Overal zijn zaakjes die van alles verkopen of maken, van maïs en graan tot kippen en zwanen. Meubelmakereitjes, schoenen en slipper makerij (zool van autoband) en natuurlijk veel vruchten en groenten en vlees. 


lees meer

Dag 10, 11 & 12: Agadir

Op naar Agadir. In Agadir overnachten we in een schitterend kasteel net buiten Agadir in de bergen. Je kinderen zullen zich hier prins en prinses voelen. Na aankomst in het hotel kun je nog lekker genieten van het zwembad. 


lees meer

Dag 13, 14 & 15: Essouaira

We rijden via de prachtige kliffen langs de kust, met uitzicht op grote brede zandstranden, richting Essouaira. We overnachten hier een stukje buiten Essouaira aan het strand in een schitterende accommodatie met 2 slaapkamers en een grote woonkamer met natuurlijk een zwembad. Hier is het perfect kite weer, dus zie je veel kite surfers op het water. Als je wilt kun je in de accommodatie zalig voor je laten koken. 


lees meer

Dag 16, 17, 18 & 19 Marrakech

Vanuit Essouaira rij je in ongeveer 3 uur terug naar Marrakech, waar je nu gaat genieten van het echte Marrakech met zijn Jemaa el Fna plein, de verkopertjes, de souks, de drukte, maar ook het leven van de middeleeuwen en daar draagt je overnachting in een prachtige Riad midden in de medina zeker aan bij. Een perfecte plek om op bijvoorbeeld het dakterras even tot rust te komen van alle drukte en hektiek van Marrakech.

 


lees meer

Let op:

* Prijs voor kinderen is lager dan de prijs voor een volwassene, maar hangt samen met hoeveel kinderen je gaat en of er een extra kamer of grotere accommodatie nodig is. Geef ons uw details door van uw reisgezelschap en wij komen zo snel mogelijk bij u terug met de totaal prijs voor u als familie.
  * Deze reis kan ook in een andere volgorde gemaakt worden indien u vliegt op Agadir. Mocht dit gevolgen hebben voor de prijs, dan laten we u dit natuurlijk weten.
* Wij proberen in Marrakech zoveel mogelijk gebruik te maken van authentieke Riads in de oude medina. Hier zijn echter niet veel kindvriendelijke keuzes, boek dus zo ver mogelijk van te voren. Mocht zelfs dan alles al vol zitten in de medina, dan kan het zijn dat u toch in een hotel (meestal met zwembad) net buiten de medina komt. Mocht u sowieso liever in een hotel net buiten de medina zitten, laat het ons dan even weten. 
* Marokko is bovenal een land van kindvriendelijke mensen! Marokkanen zijn dol op kinderen. Als je rondreist met kinderen, dan ben je zelf de grootste trekpleister. In de medina van Marrakech en overal willen de mensen graag de kinderen een hand of kusje geven of zelfs op de foto met hen, zonder dat het vervelend of lastig is. Natuurlijk word je wel eens aangeklampt door straatverkopers, maar een resoluut 'no chakram' (nee, dank je wel) is meestal voldoende om de verkopers van je af te schudden. Marokko is natuurlijk ook Afrika, waar het soms smerig en druk kan zijn, maar onze accommodaties geven je dan de rust en reinheid wanneer je het nodig hebt. Marokko is dan ook bovenal een land om met kinderen te bereizen.

 

reisvoorstel aanvragen

Family Fun Travel voor al je gezinsvakanties, van exotisch ver weg tot een weekendje met vrienden en hun kinderen

RONDREIZEN WEEKENDJE WEG VAKANTIEVILLAS STEDENTRIPS WINTERSPORT REIS WEBSHOP ALGEMEEN
Dubai België België Barcelona Frankrijk Handig op reis Aanbiedingen
Florida Nederland Frankrijk Londen Duitsland Boeken Uitgebreid zoeken
Hawaii Spanje Italië Berlijn Oostenrijk Zonbescherming Auto huur
Marokko Duitsland Kroatië Madrid Tsjechië Zwemmen Blog
Spanje   Nederland Sevilla Zwitserland Rugzakken Pers
West Amerika   Oostenrijk Venetië   Zonnebrillen Over ons
Zuid Afrika   Portugal Parijs   FAQ Taxi 2 airport
    Spanje Málaga     Log-in
            Favorieten
      Facebook ideal ideal
| Favorieten | Laatste zoekopdracht |